ALGIS002.jpg

upitnik

Održana završna prezentacija projekta "Popis i registracija javne imovine u Aleksincu i Ražnju"

ZAVRSNA PREZENTACIJAU ponedelјak, 22. juna, u zgradi Opštinske uprave opštine Aleksinac, održana je završna prezentacija projekta „Popis i registracija javne imovine u Aleksincu i Ražnju“, u organizaciji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac. Prezentacija je bila namenjena preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Aleksinac, rukovodiocima preduzeća i ustanova, kao i zaposlenima koji se bave imovinsko-pravnim poslovima.

Opširnije...

Prezentacija najbolje prakse

PREZENTACIJA NAJBOLJE PRAKSEProjektni tim angažovan na realizaciji projekta „Popis i registracija javne imovine u Aleksincu i Ražnju“, u proteklih par nedelјa održao je prezentacije najbolјe prakse iz oblasti prenosa vlasništva nad javnom imovinom sa republičkog na lokalni nivo i uspostavlјanja institucionalnog mehanizma za efikasno upravlјanje tom imovinom. Priliku da se upoznaju sa iskustvom opština Aleksinac i Ražanj u sprovođenju ovog procesa imali su radnici opštinskih uprava, javnih preduzeća i lokalnih službi RGZ-a (Katastra) u Varvarinu, Ćićevcu, Sokobanji, Vladičinom Hanu, Knjaževcu i Svrlјigu.

Opširnije...

Nove obuke u okviru projekta popisa imovine

NOVE OBUKE GISDruga faza obuka za upravlјanje imovinom i upravlјanje Geografskim informacionim sistemom (GIS) za radnike Opštinske uprave opština Aleksinac i Ražanj, JP-a Direkcija za urbanizam i izgradnju i Službe za katastar nepokretnosti održana je ove nedelјe u Aleksincu. Ove obuke deo su realizacije projekta „Popis i registracija javne imovine u Aleksincu i Ražnju“, koji sa 148.000 eura finansira Evropska unija kroz programEXCHANGE 4, i koji za osnovni cilј ima prenos vlasništva nad javnom imovinom sa republičkog na lokalni nivo, kao i uspostavlјanje institucionalnog mehanizma za efikasno upravlјanje tom imovinom.

Opširnije...

Geodetska snimanja za potrebe popisa javne imovine

GEODETSKA SNIMANJAU cilјu evidentiranja stvarnog stanja i formiranja tačne baze podataka o opštinskoj imovini, firma „Geodata PGJ“ iz Obrenovca u proteklih dva meseca izvršila je geodetska snimanja objekata u javnoj svojini opština Aleksinac i Ražanj.

Opširnije...